keskiviikko 24. helmikuuta 2021

Itse tehty näkkileipä

 3 suurta munaa

10 rkl sesamin siemeniä

10 rkl auringonkukan siemeniä

3 rkl pellavan siemeniä

6 rkl kaurahiutaleita

2 tl merisuolaa (tai maun mukaan vähemmän..)

4 rkl jauhettua mantelia (jauha mantelit/mantelihiutaleet melkein jauhoksi, sellaiseksi “hiekaksi”)

Levitä taikina pellille mahdollisimman ohueksi levyksi.  Tällä ohjeella pitäisi tulla yksi kokonainen pellillinen eli aika monta näkkäriä. 

Paista levyä 150 asteessa 20-30 min: mitä kauemmin paistat, sitä tummempia ja kovempia näkkäreistä tulee. 
esim. 20 min; ovat silloin kivan pehmeitä syödä. 

Viipaloi levy heti uunista nostettuasi vaikkapa sellaisella pitsapyörällä näkkärin kokoisiin osiin ja anna jäähtyä (mieluiten ritilällä).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti