keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Mantelikakku, viherpirtelö ja kaurabanaanikeksit

Mistä lie tarttunut matkaan...

Mantelikakku

Ainekset
    • 6 annosta
    • 4 munanvalkuaista
    • 1,5 dl sokeria
    • 80 g mantelirouhetta
    • 1 dl vehnäjauhoja
    • 100 g juoksevaa margariinia

Ohjeet
    • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
    • Lisää sokeri loppuvaiheessa pienissä erissä ja vatkaa, kunnes sokeri on täysin sekoittunut vaahtoon.
    • Sekoita mantelijauhe ja vehnäjauhot keskenään ja lisää vuorotellen juoksevan margariinin kanssa valkuaisvaahtoon varovasti samalla sekoittaen.
    • Vuoraa leivinpaperilla irtopohjainen 20 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka.
    • Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua ensin 200 asteessa 15 minuuttia.
    • Laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.
    • Anna jäähtyä vuoassa ennen irrottamista.
    • Sirota jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.


Viherpirtelö
2 annosta

1 ps (80 g) tuoretta pinaattia
350 g (noin neljäsosa) cantaloupe-melonia
2 dl kauramaitoa
1 rkl sitruunamehua
(1 rkl hunajaa)

Huuhtele pinaatti ja mittaa ainekset tehosekoittimeen. Surauta tasaiseksi juomaksi. Maista ja lisää tarvittaessa hunajaa.

Kaurabanaanikeksit

Tarvitset:
2 hyvin kypsää, keskikokoista banaania
2,5 dl isoja kaurahiutaleita (ei pikahiutaleita)

Halutessasi voit lisätä myös tummasuklaahippuja, kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä, siemeniä tai haluamasi mausteita.

Tee näin:
Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja laita uunipellille leivinpaperi.

Muussaa haarukalla banaanit kulhossa ja lisää kaurahiutaleet (ja muut aineet). Sekoita hyvin. Laita taikinaa leivinpaperille noin ruokalusikallisen kokoisina nokareina kerrallaan. Kypsennä uunissa 13–15 minuuttia.

Ota pelti pois uunista ja anna keksien jäähtyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti