torstai 5. heinäkuuta 2018

Hortoilu?

Horta on kreikkaa ja tarkoittaa kaikkea villiä, kasviperäistä syötävää. Horta on hyvä, suomalaisen makuinen lainasana kreikan kielestä. Kerätä hortaa on luontevasti hortoilla kuten sieni – sienestää ja marja – marjastaa.

Keväisessä ja kesäisessä luonnossa käyskentelevä, silloin tällöin herkun löytäessään pyllistävä kasvin kerääjä täyttää hortoilu-sanan merkityksen myös toisessa mielessä!



keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Ajatusten aamiainen 11.6.2018

Ajatusten aamiainen, jossa lähes jokainen osa aiheuttaa kihelmöintiä aivonystyröissä.

Aamun Ajatus
Jos pystyt ratkaisemaan ongelmasi,
mitä syytä sinulla on olla huolestunut?
Jos et pysty ratkaisemaan ongelmaasi,
mitä sinua auttaa olla huolestunut?
-Shantideva


Kun myrsky ei valvota

Kauan sitten nuori mies haki rengin paikkaa. Isännän tiedustellessa tämän pätevyyttä, nuorukainen vastasi: "Nukun rauhallisesti myrskynkin pauhatessa." Isäntä oli ymmällään. Hän kuitenkin piti nuorukaisesta ja palkkasi tämän.

Muutaman viikon kuluttua raju syysmyrsky herätti isännän ja emännän keskellä yötä. He tarkistivat talon varmistaakseen että kaikki oli kunnossa. He huomasivat ikkunaluukkujen olevan huolellisesti suljetut ja uunin viereen oli kannettu riittävästi puita. Nuorukainen nukkui sikeästi.

Isäntä päätti vielä käydä tarkastamassa omaisuutensa ja huomasi työkalujen olevan vajassa, suojassa pauhaavilta luonnonvoimilta. Traktori oli tallissa, ladon ovi huolellisesti teljetty ja jopa eläimet olivat navetassa rauhallisia. Kaikki oli hyvin.

Silloin isäntä ymmärsi nuorukaisen sanojen merkityksen. "Nukun rauhallisesti myrskynkin pauhatessa." Koska hän teki työnsä huolellisesti taivaan ollessa kirkas, hän samalla varautui myös myrskyn mahdollisuuteen. Niinpä kun tuuli tuiversi ja sade piiskasi hän saattoi nukkua rauhallisesti.



Ankkurit ylös

Niin kuin meri on ihmisen elämä –
Tyynet ja myrskyt siinä vaihtelevat
ja vaahtopäiden vaimentuessa
kimaltelee aurinko
kirkkaampana kuin koskaan.
Uljaasti ja täysin purjein
on elämän merelle
uskallettava mennä –
sillä kootuin purjein
satamassa lepäävä laiva
on vain surullinen sivustakatsoja
elämän suuressa seikkailussa.
-Raili Malmberg

Huono uutinen: Aika lentää
Hyvä uutinen: Sinä olet ohjaimissa

Myönteisten ajatusten yritys Positiivarit

Ajatusten aamiainen on Positiivarit Oy:n myönteisen ajattelun idealaatikko, joka putkahtaa sähköpostiin arkipäivisin loma-aikoina lukuunottamatta. Kahden viikon aamiaiset löytyvät arkistosta ja päivän ajatusta voi seurata Facebookin kautta. Itse olen seurannut aamiaiskattausta lähes alusta alkaen (1999).

Muuta mielenkiintoista:



Sivuilta linkki myös iloisten ajatusten verkkokauppaan, josta voi tilata kirjoja, postikortteja, vihkoja, t-paitoja yms.